On the road again
Чорапения човек тръгва на път
by Вергиния Генова

Чорапения човек обикаляше света с една единствена цел – да си купува чорапи. Отиваше в Париж и докато другите зяпаха Лувъра или се катереха по Айфеловата кула, той тръгваше по магазините на лов за чорапи. Цял ден прекарваше в търсене на още един чифт чорапи. Най-много страдаше, че не му даваха да ги мери. Това би било най-доброто туристическо забавление за Чорапения човек.

Веднъж отиде чак до Сан Франциско и прекара цял един ден в едно малко магазинче за чорапи. Имаше всякакви десени и големини. Дори имаше чорапи с Доналд Тръмп и неговия русоляв перчем. В края на деня след като беше разгледал всички налични чорапи, Чорапения човек си купи най-големите и най-обикновени черни чорапи, които имаше в магазина. Но преживяването си струваше! Беше щастлив.

Та и днес Чорапения човек беше тръгнал на път. А както знаете вече, той пътуваше само с една цел – да си купува чорапи. Но не щеш ли на спирката видя един професор от Канада, който му каза, че идва специално до България, за да си купи чорапи от пазара на „Илиянци“.

- Там продават най-издръжливите с двойна подметка чорапи. Веднъж годишно идвам от Канада, купувам си 7 чифта и ми стигат за цяла година.

Чорапения човек беше толкова объркан. Изведнъж целия живот загуби смисъл и посока.

Да обикаля целия свят в търсене на чорапи, докато най-хубавите били на няколко спирки от дома му! Къде щеше да пътува сега?

Не издържа на изкушението и взе трамвая към „Илиянци“.