Още 5 минути
Абсолютната бомба
от Надежда Пламенова

След като обявиха създаването на Абсолютната бомба, на всички ни стана ясно, че скоро ще трябва да си целунем задниците за сбогом. Стига само един нескопосан превод от корейски и целият свят се връща отново в квантовия си период.

Добрата новина е, че при активирането се включва петминутен брояч, за да се подготвим за свършека на света. Това, според създателите на Абсолютната бомба, е хуманният подход. А според нас, човеците – една доооста страстна целувка за сбогом.

В момента всеки предавател по света излъчва едно и също – „02:53“.

Чух се с нашите, добре са. Баща ми искал да опита за последно вълшебното суфле на майка ми, но няма много време, та мислят да похапнат обикновени бисквити с конфитюр на двора.

Светльо, с който във втори клас измайсторихме изтребител за водни балони, най-накрая признал на колежката, че е влюбен в нея и си бил обещал да я чака вечно. Само ѝ звънял, за да ѝ каже, че обещанието е спазено.

Наоколо вече е тихо. Чувам само няколко семейства в градината зад блока – прегръщат се, плачат и оставят децата си шумно да бият въздуха с клонки. Не беше лош въздух. Нищо не ѝ беше твърде лошо на Земята, като се замисля.

Затова след една минута ще активирам Абсолютната НЕ-бомба, която, ако изчисленията ми са верни, би трябвало да спаси света. Иска ми се да не изчезнем заради собствената си глупост. Да знаем какво голямо обещание е „утре“. И да видя лицето на Светльо като разбере, че това не е краят.

Свържи се с нас