Отново на път
Ало.. Мамо?
от Ралица Георгиева

Емигранти се насочиха към Дамаск. Два туристически автобуса са били пуснати незаконно в териториите на града. Автобусите са намерени подпалени заедно с телата на 42-ма души. Източници твърдят, че било намерено само едно момиче. Тя била с група приятели на ваканция, когато няколко емигранти ги спрели и започнали да ги стрелят.

Очаквайте още новини.
10.05.2019
14:23
След сигнала запишете Вашето съобщение
- Ало, мамо. Исках да ти кажа, че отново сме на път. В Хомс беше жестоко, а сега продължаваме към Дамаск. Казаха, че може да се забавим заради някакви мерки за сигурност. Ще ти звънна после пак. Надявам се, че ще ми вдигнеш. Обичам те!
15:38
След сигнала запишете Вашето съобщение
Ало... Мамо... Ъмм... Моля те, обади ми се щом чуеш това съобщение. Нещо се случва тук. Има много коли и военни, които са ги обградили. О, ето, пуснаха ни. Трябва да затварям! Обичам те!“
16:02
След сигнала запишете Вашето съоб...
- Мамо... кажи ми, че ме чуваш. Военните ни спряха малко преди Дамаск и започнаха да преглеждат багажа ни. Моля те. Звънни ми. Обичам те!

16:18
След сигнала запишете Ваш..
-Мамо. Вдигни ми! Страх ме е! Един от военните... започна да стреля по нас... и аз... бягах и. Искам да т. Аз. Обичам т.

Грубият пръст на лейтенанта погали телефона и натисна един от бутоните. В стаята се разнесе глас:
„Всички съобщения са изтрити.“